Express-Miejski.pl

Gotowanie z Okrasą

Gotowanie z Okrasą fot.: Powiat Kłodzko / powiat.klodzko.pl

Zobacz wszystkie zdjęcia w galerii

21 sierpnia br. w Kłodzku na placu przed galerią Twierdza Kłodzka goszczono Karola Okrasę. Wspólnie z mistrzem kuchni starosta Krzysztof Baldy oraz reprezentująca galerię Elżbieta Żytyńska przygotowywali potrawy z pstrąga, których później można było spróbować i ocenić.

Radosnym podejściem do życia, gotowania i ludzi Karol Okrasa bardzo szybko zjednał sobie sympatię widzów i uczestników gotowania.

W tym samym czasie pod okiem Macieja Awiżenia i kucharzy związanych z Klubem Kulinarnym Hrabstwa Kłodzkiego na największej patelni smażone były powidła śliwkowe, których kilkaset porcji trafiło w ręce zebranych widzów.

Po wszystkich doznaniach kulinarnych starosta wręczył nagrody i tytuły Honorowego Obywatela Hrabstwa Kłodzkiego zwycięzcom pierwszej edycji programu promocyjnego powiatu „Turystyczny Paszport Hrabstwa Kłodzkiego”. Laureatami zostali Władysław Dawiec i Włodzimierz Popielas.

Imprezie towarzyszyły występy zespołów ludowych z naszego powiatu oraz stoiska z produktami regionalnymi.

leoni / Starostwo Powiatowe w Kłodzku

0

Dodaj komentarz

Dodając komentarz akceptujesz regulamin forum

KOMENTARZE powiadamiaj mnie o nowych komentarzach

REKLAMA